The Life of Brian

life_of_brian_poster1.jpg

A NewCastle hi ha un dels millors cinemes d’Anglaterra. És diu the Tyneside Cinema (www.tynecine.org). Malauradament aquest any està en obres i treballen amb un programa reduït. Mentre duren les obres fan algunes sessions especials. Avui feien the life of Brian dels Monty Python. NO la feien al cinema sinó a una església. Per fer-ho més interessant el personal (inclòs el capellà) anava vestits de romans i l’església estava decorada amb cites de la pel·lícula. A l’entrada et demanaven si volies crucificació o perdó.
Si una cosa val la pena d’Anglaterra són coses com The Life of Brian. No tot el que es fa és bo però certament supera per unes quantes milles el que es fa a Espanya. The Life of Brian és un dels millors exemples. És Una pel·lícula divertida, irreverent com poques i alhora profunda i actual. A diferència del món francès, el que val la pena de veritat no és tant l’alta cultura com la cultura popular (o millor dit pop). Admir aquesta capacitat de fer productes de masses de qualitat. I no és fàcil.

Pau Obrador

Views: 0

4 comentaris a “The Life of Brian”

 1. Perdona que no t’hagi contestat abans. Sí en aquests moments visc a Newcaslte. Sóc profe a la universitat de Sunderland. Encara no sé si hi seré l’any que bé però es bastant probable. Si vens per aquí ja ens coneixerem

 2. Ostres, sí, Pau, téns tota sa raó que aquestes coses aquí són impensables.
  A jo també m’hauria agradat molt veure s’església en aquest estat: ai, ai, Sir Pau, quan tornis no sé si te’n sabràs avenir des desastre que tenim per aquí…

 3. I digues, Pau, ….. a què dediques el temps lliure? i mmmm ….què dus posat?….

  Em perdonareu però un servidor ja s’ensumava per on anirien els tirs,… Visca Xalandria oberta!!!!! Ja començam!!!! Tindrem paciència.

  Ara en serio.
  Magnífica Life of Bryan i Monty Python!!!! i em sembla fantàstic açò de passar-la a una església amb tot aquest muntatge. M’hagués encantat veure-ho.
  Ho hem de dir, aquestes coses només poden passar a Anglaterra, sí senyor, a Espanya per exemple seria impensable. Els anglesos són capdavanters amb moltes coses i especialment en el sentit del humor i de sebre riure d’ells mateixos. Són trencadors.
  He vist un parell de capítols d’una sèrie que sembla que està tenint molt d’èxit a Anglaterra i que es diu Litle Britain i que sembla que és brutal en el sentit que és políticament incorrecte de forma extrema. No em va sembla un humor tan intel·ligent com els dels Python (difícils de superar, clar) però amb uns aspectes em van fer riure molt de lo bèsties que són els dos creadors/actors, amb altres no tant. En tot cas és una mostra més de bona salut democràtica i de llibertat del país (o de millor salut democràtica que altres països a Europa). A veure si aprenem!
  Salutacions!!!

 4. Una pregunta personal Pau… quina relació tens amb Newcastle?Sóc menorquí i pot ser que l’any qui ve vagi per allà..

Els comentaris estan tancats.