Cultures of Mass Tourism

El meu setembre també ha començat amb bon peu. Despús-ahir vaig rebre les 2 còpies que em pertoquen del llibre que hem editat juntament amb Mike Crang i Penny Travlou. Ha estat un part llarg i tortuós, però la criatura fa planta. El llibre és de caire acadèmic i porta per títol “Cultures of Mass Tourism: Doing the Mediterranean int he Age of Banal Mobilities”.

Amb més de 230 milions de turistes a l’any, el Mediterrani és el primer destí turístic mundial. El turisme de masses no només ha transformat les economies i els paisatges del sud d’Europa, ha esdevingut també un fenomen bàsic de vida quotidiana de milions d’Europeus. Sense menystenir les seves conseqüències negatives, el llibre proposa una anàlisi cultural d’aquest fenomen. Volem analitzar amb seriositat i dignitat aquestes pràctiques turístiques tot defugint de la idea del turista com a màquina escurabutxaques. Tot i que pugui sembla un contradicció en ella mateixa, Volem destacar especialment la importància cultural del turisme de masses així com també els elements de l’hedonisme, el cos i el carnavalesc. El llibre inclou una serie d’etnografies de diversos llocs de la Mediterrànea entre els quals figuren Menorca, La Costa del Sol, València, Egipte, Marroc i diverses illes greges. Si en voleu un tast – en anglès – podeu descarregar-vos la introducció.

Pau Obrador

Visits: 0

3 comentaris a “Cultures of Mass Tourism”

  1. L’enhorabona més sincera, Pau! Fa uns dies vaig provar de veure el llibre i no vaig poder, ara ho he fet i me n’alegr molt. Ja saps que quan s’acaba un llibre se’n pensa un altre?

Els comentaris estan tancats.