A caixes destrempades

portada_petit

Aquest és el títol del nou disc de Sonadors de Son Camaró, que ja està distribuït per comerços de Menorca, Barcelona i Palma. Com bé sabeu, aquest grup de música és ben especial. Jo he de dir que m’ho pas molt bé, tocant, les diferents sensibilitats dels músics que el componen donen una gran riquesa al repertori que es tradueix en varietat i versatilitat a l’hora d’interpretar les cançons, que són irreverents perquè sí, i en una gran qualitat musical (jo ho puc dir, que som els més flac dels qualtre i xal desastres cantant damunt les delícies musicals que em brinden aquesta gent).

I així, aquest disc neix de les ganes de tenir quelcom enregistrat per poder oferir a la gent que ens ve a veure en els directes. Sabeu de les ganes que tenim de fer paròdia de les coses i també de ser políticament incorrectes. I açò moltes vegades passa per riure’ns de nosaltres mateixos. Així arriben les mescles que representen moltes cançons. És el cas del pasdoble Marcial, la cançó del guàrdia civil que s’enamora d’una independentista; la versió en ska de L’amo de Son Camaró; “A Aló amb tu”, una petita història d’amor i esclata-sangs; la Piccolissima migjornera; les versions modernes de les tradicionals “Moix”, “Fora de sa ciutat” i “Senyora Francisca”; i tampoc hi podia faltar la referència a la polèmica esdevinguda arran de la interpretació de la cançó sobre la infanta Elena.

La qüestió és que tot açò, i molt més, es pot trobar en el disc. Les ganes de renovar i mostrar formes alternatives d’expressió musical. Tot açò es presentarà as Mercadal el proper dia 30 de desembre a la Sala Multifuncional, a partir de les 21.30, en un concert ple de sorpreses i de col·laboracions, les mateixes que han estat en el disc: vents, piano, veu, guitarra elèctrica… Jo us ho recoman de ver, per evident que pogués semblar.

El disc, per cert, a part de tenir-lo els dies del concert, també el podreu trobar en aquestes bandes:

·Llibreria Monte Toro (es Mercadal)
·Bar Gurugú (es Mercadal)
·Cas Vesins (Ferreries)
·Llibreria Fundació (Maó)
·Sime (Maó)

·Espai Mallorca (Barcelona)
·Productes de la terra (botiga de Vilaweb a Barcelona)
·Casa de Menorca (Barcelona)
·La ciutat invisible (cooperativa de consum de Sants, al carrer Riego)

·Xocolat centre (Palma)
·Bar Es Pinzell (Palma)

Joan Carles

Visits: 2