Votar l’estatut

La veritat és que l’estatut de les Illes Balears no m’interessa gaire. Ni he seguit massa el debat ni conec l’intrinculis de les negociacions. Tenc la convicció que si s’arriba a aprobar, cosa que encara està per veure, la nostra ‘regió’ no canviarà gran cosa, tot i els esforços de n’Eduard, que sé que hi ha treballat de valent en la seva el·laboració.

En aquest primer escrit voldria destacar una cosa que m’inquieta, el fet que segurament no l’arribarem a votar mai en referendum. Mentre que l’estatut de Catalunya s’ha d’aprobar en votació popular, l’estatut de les Illes Balears igual que el Valencià no requereix cap referedum (potser m’equivoqui però crec que no). M’encantaria tenir l’oportunitat de votar que no vull l’ordenament jurídic actual.

Recullirà firmes en Rajoy per a demanar un referedum de l’estatut? Defenseran el PSOE i el PP la igualtat de tots els espanyols a votar els seus estatuts tal com han defensat la ‘igualtat en el finançament´, ‘les competències’, els aeroports, la nacionalitat i un llarg etzetera?

Pau Obrador

Visits: 1

3 comentaris a “Votar l’estatut”

  1. El PP amb poder i el PSOE d’oposició, o viceversa?, fan impossible un Estatut raonable perquè el que falla és el marc legal estructural en què s’inclou, dit Constitució. Si primer no es reforma i s’adapta als horitzons que pretenem sempre ens diran que els ideals són anticonstitucionals, que no antidemocràtics. A Menorca no deim allò de “posar s’arada davant es bou”?

  2. Aquest és un dels nostres grans problemes. Si volem parlar de reivindicacions nacionals des de Menorca ho fem parlant del marc de referència principatí, des dels esdeveniments que succeeixen en el món polític estrictament català i les seves controvèrsies amb l’Estat, i en canvi parlar de les Balears, l’estatut que les hauria de regir i tot açò ens patina bastant. I s’entén per què, però açò no lleva que sigui un desastre. El nostre territori no està gens ben definit, i açò mai acaba d’estar damunt la taula.

  3. A jo el que m’inquieta és que el PP sigui al Govern Balear. La resta és conseqüència lògica i directa, no ?

Els comentaris estan tancats.