Passarà el Barça a quarts?

Ahir servidor tenia classe d’història a l’hora en què el Barça i el Liverpool començaven el partit a priori més interessant de la Champions, un duel europeu poc comparable als que també es jugaven ahir. L’1-2 del Camp Nou complica moltíssim que els blaugrana passin a quarts de final de la competició. Jo, particularment, entenc que la situació supera la categoria de repte i passa a l’èpica esportiva. Com el Liverpool mateix en aquella final contra el Milan, molt més difícil del que ha de fer ara el Barça a Anfield. Hi veig una pega important, però. És el nombre de partits que el Barça jugarà abans de viatjar a Liverpool amb eliminatòria de la Copa inclosa (una altra eliminatòria a remuntar, on jo faria jugar el Barça B) i el conseqüent risc de lesions (algú cau segur). Si els jugadors arriben concentrats i forts físicament el Barça pot mantenir la porteria a zero (Valdés no s’errarà així fins d’aquí a dues temporades) i marcar dos golets, ara un i ara l’altre. Aquest equip ho pot fer, ho ha demostrat, ho ha de posar tot i més per passar ronda. Jo ja propòs 11 inicial: Valdés; Zambrotta, Puyol, Thuram, Oleguer; Deco, Márquez, Iniesta; Ronaldinho, Eto’o/Gudjohnsen, Messi. I que Rijkaard no renuncii al mig centre defensiu, Márquez, Edmílson o Motta, que ni a Tòkio ni contra el Saragossa ni ahir el canvi per Iniesta va servir per millorar la situació, al contrari. Iniesta mereix jugar, i ahir Xavi no estava a l’alçada del que ha de fer ell contra el Liverpool, recanvi per Iniesta i llestos. Entre els suplents, a més de Jorquera, cal un recanvi davant (Saviola) més Motta, Belletti, Edmílson, Sylvinho. Ja està dit. Ells canten you’ll never walk alone, noltros s’ha demostrat que mai ningú no ens podrà tòrcer.

Joel

Visits: 0

10 comentaris a “Passarà el Barça a quarts?”

  1. Me sembla, Cice, que ho dius al revés (o ho veus al revés): el Barça, jugant tan malament com tots sabem, i sense n’Etoo ni en Messi, continua sent líder. Si jugués una miqueta millor, com per exemple avui, n’hi duria una dotzena de punts al Madrid.
    Per cert: salutacions a tots els lleons menorquins, encara que avui perdeguem, seguim siguent s’equip més íntegre del món.

  2. Hola a tothom,

    Com a bon madridista, estic molt content dels vostres comentaris que fa temps que no sentia fer a cap culé. Teniu en compte que si el barça no està en crisi profunda, és perquè el Madrid està pitjor, vull dir, que si el Madrid fos primer a 10 punts del Barça (que no seria difícil si estigués bé), ja xerraríeu, no den Belletti, sinó den Rijkaart i quan el foteu al carrer.

    Per cert, n’Iniesta no és tan bo, però té la premsa espanyola darrera “nuestro andresito” li diu en De la Morena. En Gudjonsen és un paquet, en canvi, jo fitxaria en Saviola pel Madrid. El pivot, no és culpa seva: Rotacions!!! Cada dia juga un de diferent (quan juga amb pivot). No heu xerrat de la defensa en general, en Pujol està fatal i no sé que és pitjor: Thuram-Zambrotta o Cannavaro-Emerson (compraven els partits i ens pensavem que eren bons). En Valdés sí és porter per al barça: jove, bo, amb caràcter i català. Quan en Casillas falla no m’enfad, hauríeu de fer el mateix i deixar de qüestonar-lo. Amb tot açò, no crec que passeu de ronda a la lliga de Campions ni a la Copa del Rei d’Espanya.

    Per acabar, vull reivindicar el meu raulisme assegurant que segueix sent el millor jugador del Madrid (amb permís den Casillas) i dimarts ho va tornar a demostrar, els jugadors bons sempre han d’aparèixer quan més se’ls necessita, com ell, i ara sense en Ronaldo farà més gols, que és de què es queixen els que el critiquen/criticau.

    Ala idò, com sempre el temps dirà qui té raó.

  3. Crec que, per qüestions morals i de ganes, estic amb la positivitat amb la mà. Crec que és una cosa molt barcelonista anar criticant els jugadors quan aquests no donen la talla o les coses no van gaire bé. I cal confiar en l’equip, és relativament normal no estar al 100 per 100 sempre.
    Un cop dit açò, estic bastant d’acord amb l’anàlisi d’en Tòfol i d’en David. Sobre Belleti no em pronuncii. Pel que fa als nostres davanters, som del parer que tenim una bona papereta, però pel joc del Barça confii més en en Gudjonsen, com diu en David, que en en Saviola. Que un jugador sigui bo i titular a una gran selecció no és un criteri vàlid per dir si a un equip com el Barça li va bé o no. Les seves característiques com a jugador (l’individualisme, la manca de visió de joc en equip i les poques ganes que hi posa si la cosa no va del tot bé) no el fan apte, al meu parer, per a aquest equip. De fet, recordau que l’entrenador ja deia al principi de temporada que no era un jugador amb el qual comptés, i de criteri futbolístic en té bastant més que noltros. Una altra cosa és que les circumstàncies l’hagin empès a la titularitat. D’altra banda, ningú ha dit res d’en Giuly, que pens que si es desperta bé (mesquí, és un poc vell) té coses a dir.

    Pel que fa a la mitja defensa, és ver que és complicat. Es fa molta crítica de la defensa del Barça, però ja m’agradaria un equip d’aquests que fa ostentació de la seva defensa, què passaria si deixessin la responsabilitat a uns pocs, i exposats als embats dels contraatacs. Compartesc aquí certa visió d’en Joel. És ver que darrerament les coses han anat un poc fluixes, però no ens espantem. Parlau de Xavi i el seu baix rendiment, però m’haureu de permetre la meva devoció per aquest jugador. Per què no poden jugar Xavi i Iniesta alhora? No tenim per què fer dependre les funcions purament defensives, de pas amb la mitja, exclusivament al primer. Pens que aquestes feines les pot fer perfectament Màrquez, que hauria de jugar un poc més avançat de com juga ara. El seu lloc, el tàndem amb en Puyol, el pot assumir ben bé jugadors com Oleguer o Thuram

  4. Joel òbviament tenim punts de vista diferents, però bonu, ja es tracta d’açò.
    Intentaré argumentar les meves paraules concluents. Avui mateix surt en portada d’un diari esportiu, la possibilitat de fitxar a Xabi Alonso, per alguna cosa serà, la posició de mig defensiu, amb el sistema que juga el barça és molt complicada i es necessita un jugador més resolutiu (i això no vol dir pigar coses) que sàpigue marcar el tempo, fer una falta, un canvi de joc quan el joc es concentra en una banda, i tancar espais.
    En quant a en Belleti, jo no he dit que no pugi bé la banda, jo dic que no sap defensar, baix el meu punt de vista és una evidència. A més, agradi o no agradi, Belleti està al barça ara perque Laporta li va prometre la renovació pel gol de la Champions.
    Igualment dic de Saviola, jo he afirmat que és un bon jugador, però que n s’ha de demostrar la qualitat és en aquests partits, i ell no ho ha fet, almenys fins a dia d’avui. A més l’any passat no va tenir cap oferta per canviar d’aires, vols dir que només és problema de la seva elevada fitxa? Jo sincerament no ho crec.

  5. Hola al·lots/es,
    Jo, la veritat, no sé què pensar enguany del Barça. Realment pensava que no ens faria patir tant com ho fa. No entenc aquesta baixada de rendiment que aparentment no té explicació. Dic, aparentment, perquè n’hi deu haver qualcuna. Ara bé, quina? Em sembla, però, que hi ha coses que són evidents: els reforços no han donat el resultat que esperàvem, la lesió de n’Eto’o ha marcat molt, el fet d’haver obtingut els títols que es van obtenir l’any passat pot haver fet que s’hagi produït un cert relaxament en la plantilla (a excepció d’en Puyol, evidentment, que ho dóna tot a cada partit) i hi hagi dies que sembla que s’estimarien més ser a ca seva que suant la samarreta…

    D’en Saviola no crec que se’n pugui esperar gaire, francament. Quan agafa la pilota no hi ha res més que els tres pals i l’herba: directe cap a barraca. Se’n desentén dels companys i crec que així fa molt mal jugar. Necessitam un jugador que sigui una garantia en el joc d’equip i en les individualitats. En aquest sentit, crec que en Gudjonsen és molt més vàlid perquè juga per als companys, però el veig molt lent i feixuc. A principi de temporada en Rikjard el va posar de mitja punta i no ho feia malament, però com a davanter li falta velocitat i punteria. Tot i açò, m’agrada més que el Conejo.

    Pel que fa als migcentres defensius (Motta / Edmilsson) em tenen molt desconcertat. N’Edmilsson prometia molt el primer any. Jo el trobava molt segur i contundent, però després de les lesions no ha tornat ser el mateix. En Motta em genera molts dubtes; el veig contundent (massa, potser) però res més. No ha acabat de cuallar al seu lloc. Per açò m’ha agradat la proposta d’en Joel de posar en Thuram i en Puyal darrere i en Márquez al mig del camp.

    En Fonso sempre ha(via) dit que en Valdés no és un porter per al Barça, però jo trob que sí. Ha madurat molt i és molt segur. El que va passar dimecres va ser un accident i prou. Crec que es mereix la nostra confiança. Grans porters han tingut grans cagades, i no per açò deixaran de ser grans porters.

    I, per cert, n’Iniesta, un crack!!!

    Per acabar, vull dir que m’impòs ser optimista, simplement perquè fa més bon conviure amb un mateix, però crec que ho tenim fotut per passar. Ara: si passam no serà una proesa. És la nostra obligació com a defensors del títol.

    NOTA: Avui ha sortit una notícia no sé a quin diari que feia una comparativa del cos d’en Ronaldinho quan va arribar al Barça amb l’actual. Sembla que s’ha engreixat una mica (No ho sé, no ho he vist, però és ben provable).

  6. Un parell de coses, Fonsu i Tòfol.
    Fonsu, estic d’acord en la possibilitat que ens en facin un, ens hauria de ser un poc igual, m’explic: 1-2, eliminatòria empatada, 1-3 passam ronda.
    Tòfol, me sap greu però no som entusiasta pensant que aquest Barça pot passar ronda, més difícil va ser el gol de Bakero, i amb Van Gaal a la banqueta, el Barça va guanyar a Anfield 1-3 i el tercer el va fer Overmars. No és conseqüent pensar que aquest Barça, actual campió, pot donar un cop d’efecte important, dic més: no hauria de ser així?
    1.- Belleti és un lateral necessari pel Barça, les seves cavalcades per la banda contra segons quins equips i en segons quins moments són determinants.
    2.-Massa concloent amb Edmílson i Motta. Pens que tots dos han demostrat més que capacitat, que hem guanyat lliga i Champions, cony! I amb aquest sistema.
    3.-I Saviola, tampoc té qualitat per estar al Barça? Com es dóna aquesta qualitat? És un bon recanvi per Eto’o, pens. I crec que Gudjohnsen és una bona peça al Barça, té unes qualitats específiques que pocs atacants tenen i fixa la defensa com pocs, creant espais per la segona línia. I és un professional de cap a peus. Ja no recordam els gols que va fer en els primers partits sense Eto’o, quan semblava que s’acabava el món? Per criticar l’islandès i l’argentí es diu que fan gols contra el Ràcing, sí i què? No diu el tòpic que és en aquest partits on es guanyen les lligues? Igual l’únic jugador de l’actual plantilla que encara no ha explicat el seu fitxatge és Ezquerro. Però la resta trob molt poc sensat dir que no tenen qualitat, esteim rallant d’alguns titulars de seleccions internacionals a qui Espanya no guanyarà mai. I afegesc que al Barça no li cal sempre tenir jugadors de molta qualitat, recordau Bakero, Amor, Robert, Migueli, Nadal…

  7. Així com tu dius: “ara un i ara l’altre”. No descart “i l’altre” contestat després amb un “ja la duim” i a patir una estoneta. Però aquí quedarà tot 1-3 i cap a quarts. De l’aliniació no crec que jugui Thuram i jugarà Edmilson enmig, d’acord que jugarà Iniesta i no Xavi, i dalt els tres cracks Roni, Messi, Eto.
    Enguany el Barça no ha fet encara de Barça, mos falta un petit punt de confiança i de creure. Jo crec que Anfield serà una mena de Kaiserlautern…., vos enrecordau Bakero i com va acabar aquella Champions. Idò açò.
    Pau, si el Liverpool és el Madrid no em diguis que el Manchester és el Barça, jo sempre hagués pensqat el contrari.

    Fins ara!

  8. M’encanta Joel es teu entusiasme per afrontar sa tornada de vuitens de finals, però jo crec que som una mica més pessimista o realista, no ho sé. Sincerament no crec que passin, i ojalà m’equivoqui.
    Encara que arribo a unes conclusions del partit d’ahir:
    1. Belleti, moltes gràcies pel teu gol a la final de la Champions, però no tens la qualitat defensiva per estar al Barça. D’acord que Valdés la va cagar, però és que en Belleti el va deixar sol…i no és el primer cop que li passa.
    2. El Barça necessita un mig defensiu de qualitat ja! Ni Motta ni Edmilson donen la talla, se’ls hi ha donat moltes oportunitats, per tant tampoc valen.
    3. Saviola, és un bon jugador, i me sap molt greu pels Saviolistas, però tampoc té la qualitat per estar al Barça. Que marqui un gol contra el Racing, està bé, però els grans jugadors s’han de fer notar en aquests partits, i ell, ni presiona, ni es resolutiu, ni crea espai ni res de res. D’en Goljonsen, com deia en Puyal, ja no en vull ni parlar, en Mourinho encara deu riure…
    Bonu lo dit, la cosa està magre…

  9. El partit d’ahir només el retransmetien per Sky (la televisió per satèl·lit d’en Murdoch de la qual n’Aznar és conseller). Açò vol dir que no hi va haver més remei que anar al Pub. No va ser una experiència massa agradable. El Londsdale és un pub immens. Ahir hi havia centenars de seguidors del Liverpool, un seguidor del madrid i crec que cap del Barça. Vaig poder comprovar una vegada més que el Liverpool és a anglaterra el que el Madrid és espanya. Bé no vaig acabar el partit me´n vaig anar 10 minuts abans del final

Els comentaris estan tancats.