Batecs de Gràcia (I): Banderetes

 

Quan l’estiu setembreja, els carrers s’engalanen amb vestits policroms. La festa és un llenç pintat per moltes mans, amb cases que obren les portes i acullen, respectuoses, tothom: oh benvinguts, passeu, passeu, que entre tots feim el món i és molt trista la foscor dels armaris tancats i l’olor estantissa de la intolerància. La ciutat és irisada i fa olor d’aigua-ros. L’enramada convida a l’abraçada i al bes, a l’alegria del contacte i a la comunió de la festa. I si el cel ens acaba regalant quatre gotes, l’arc de Sant Martí ens recordarà la vigència del pacte.

[Fotografia: Gemma Andreu; Text: Ismael Pelegrí]

Ismael Pelegrí i Pons

Mifsudsalordià. No podem perdre mai!

Visits: 1

2 comentaris a “Batecs de Gràcia (I): Banderetes”

  1. Aquest estiu, Laura Bañon m’ha regalat l’oportunitat de participar a la revista de les festes de Gràcia que edita el diari Menorca. Dic que ha estat un regal perquè em va proposar que escrivís una sèrie de proses «poètiques», deu en total, a partir del que m’inspirassin una sèrie de magnífiques fotografies de Gemma Andreu , vinculades amb les festes maoneses.
    Voldria compartir, amb els lectors del blog, aquests «Batecs de Gràcia». Així, durant els propers cinc dies, apareixeran, per parelles, els textos i les fotografies, tal i com em van arribar originalment i em van servir d’inspiració (en l’edició impresa, per qüestions de disseny, han estat modificades). He quedat molt content de l’experiència (na Gemma també) i crec que és una bona manera de reincidir en el fet de desitjar a tothom unes molt bones festes.

Els comentaris estan tancats.