Setembre

Comprovar de nou que tot recomença aquest mes, el millor, insistesc, per bonibé qualsevol cosa. Perquè enguany a Catalunya la broma consistirà en iniciar el curs més prest que mai (en un dissabte de Gràcia), per viure com s’acaba l’estiu i entra lenta la tardor, per anar a cercar i trobar els primers bolets, per potser fer la última calada, per intentar no acomiadar del tot els plaers estivals, per assaborir les últimes amanides russes i les últimes cerveses molt fredes en una terrassa amb ombra. Per viure la inauguració del local que uns amics del cor obriran al carrer Girona, 94 (apuntau-vos-ho!, la cosa promet), per acabar de llegir el magnífic llibre d’en Josep Massot, Menorca en el dominó mediterrani (1936-1939), que recoman de ver. Per continuar creient en l’art: tornar a llegir els versos d’en Guillem Alfocea que enguany il·luminen el programa de les festes de Gràcia, per visitar l’exposició que farà en Toni Vidal a l’Espai Mallorca, assistir a la presentació a Barcelona de la novel•la (de propera lectura) d’en Bartomeu Mestre, El darrer manuscrit, i temps també de lectures fèrtils (acabar Incerta glòria, iniciar-me en Aurora Bertrana). I tornar a disfrutar les retransmissions d’en Puyal i dels documentals importats emesos a Cronos. Temps propici als canvis i a les permanències, a poder trobar-te amb una bona colla d’amics, a fer-te propòsits sans i enriquidors, a saber-te ben viu. I de música de fons, Suzanne de Leonard Cohen.

Joel

Visits: 0

3 comentaris a “Setembre”

  1. Idò si hem de ser sincers, haig de dir que a jo no m’agrada gaire, el setembre. Amb el parèntesi de les festes de Gràcia, la resta és gris. Comença a ploure, s’han acabat les vacances, les festes, l’estiu, la feina és una bogeria, i per rematar-ho les al·lotes tornen a anar tapades. Quan arribi octubre ja ho hauré assumit, però ara encara enyor l’estiu 🙁

  2. Gràcies, estimat Joel, per esmentar el meu llibre. Aprofit per convidar tothom. La novel·la es presentarà dia 20 a les 20 h a l’Espai Mallorca. En Vicenç Villatoro i en Jaume Fàbrega faran de padrins i Joana Gomila i Cor de Carxofa hi posaran música i festa!
    Bartomeu Mestre

Els comentaris estan tancats.