La universitat (bé, la UIB)

Aquest tema no és nou, i som conscient que no aport res al debat, però una notícia apareguda avui en el Menorca em fa pensar en el tema de la universitat que ha sortit anteriorment en aquest bloc. És una nova candidatura al rectorat de la UIB (un tal Carles Manera) que aposta, diu, per la contenció en la gestió, la força tranquil·la i la feina ben feta. I els seus eixos bàsics són: turisme, medi ambient, noves tecnologies i qualitat de vida. Destaca el paper de la Universitat com a generadora decisiva de capital humà.

No sé si veig del tot clares les coses. El que sí que crec veure, però, és el gir que ja està damunt la taula del paper de la universitat. El problema és que el debat (o la manca d’aquest) ha fet que la cosa s’hagi descentrat i que resulti que el principal repte de la universitat sigui servir els interessos (siguin quins siguin) de la societat. I vejam qui o quina proposta s’hi adiu més. I crec que açò és preocupant.

El que també em cansa és un cert discurs suposadament “tècnic” i “pràctic” que es fonamenta en el fet que l’important és una gestió correcta de tots els recursos i a tots els nivells, com si una institució (o fins i tot un govern, ho podeu extrapolar) fos una empresa. Avui dia apareixen partits (pseudo)polítics que s’anomenen “Gestió”, com per donar a entendre que cal anar a la pràctica i que la política cansa la gent i tot aquest discurs populista que tan ven. Com si açò no fos un discurs polític. Però pitjor perquè no es reconeix com a tal. Cal que se centri el debat públic sobre les coses.

Joan Carles

Visits: 1

2 comentaris a “La universitat (bé, la UIB)”

  1. Òstia, n’Àlex! Oeoeoeoeoeoé.
    Jo només una cosa, ara al Menorca dius que hi publiquen notícies? Al·lots, i jo sense saber-ne res!

  2. Molt bones a tots, permetu-me que sigui un pèl polèmic i digui (amb totes les precaucions de no haver llegit -tampoc hi tenc massa interés- ni la notícia, ni el programa) que no em sembla tan mal programa electoral,…. per una bona escola de formació professional.

    O és que qualcú encara es creu que a dia d’avui les universitats (amb comptades excepcions) són o pretenen ser qualque cosa més que bones escoles d’FP?

    Per cert, el Sr Manera és un dels “gurus” (potser caldria dir “el gurú”) del programa econòmic del PSIB-PSOE (com a mínim ho va ser durant el govern del pacte de progrés de n’Antich el breve).

Els comentaris estan tancats.