Gener

És un mes fals i, endemés, dels més llargs. Acostuma a fer rost, després de les festes de Nadal i conseqüents. Però comença amb vacances per molts fins ben passada una setmana llarga. El fred d’hivern de gener acostuma a esser àrid, bonibé com un agost qualsevol. Però gener també ens du coses bones: potser hem tingut sort amb els regals rebuts i fets per reis. Gener també ens dóna el respir de no haver de baratar de calendari (el de les formigues tragineres ideat per n’Ariadna i en Guiem i pintat per en Tomeu, és clar que sí!) per trobar-nos les properes vacances. Hi ha gent qui també xala renovant agenda i anotant-hi les coses importants del 2012, passa emperò que les coses importants no solen estar anotades enlloc i per sort. Gener ens du també dues celebracions que tenen a veure amb Menorca: dia 6, dia de la Pasqua militar, i dia 17, Diada de Menorca. Ambdues dates tenen com a referències diferents conquestes de Menorca: celebrant la que celebram queda bastant clar què i qui som.

Continuaré llegint Vull una estàtua eqüestre del gran molt gran Gabriel Galmés (el llibre que més vegades he regalat el 2011). De música de fons, el Martin Larralde del també molt gran Ruper Ordorika.

Joel

Views: 1

1 comentari a “Gener”

  1. Sort dels llibres i de la música. Nadal no s’avé amb els ritmes biològics, i el gener fa de mal passar. Seguesc la natura, el fotoperíode: Sant Joan em marca el tomb de l’any (i encara resten sis mesos).
    Seguint els consells xalandriers, intentaré llegir les memòries d’Eguiguren (malgrat l’escepticisme que me provoquen els bascos). Amb en Galmés, que també vaig començar a la defensiva, vaig fer una xalada.

Els comentaris estan tancats.