crisi, ordindors i educació

Son les 11 i l’examen s´ha acabat, arrib a l’oficina obr l’ordenador i em faig un cafè. És la meva hora del pati. Com cada matí faig un repàs als diaris. Quan arrib a La Vanguardia em surt en directe el debat de l’estat de la nació. Just en aquell moment en Zapatero anuncia que el setembre tots els alumnes de 5è de primària rebran un ordenador personal. M’he quedat bocabadat. Em sembla una bona idea que en temps de crisi s’inverteixi en educació. Tal com recordava en Nel la setmana passada el nivell de despesa pública a les illes balears és dels més baixos d’Europa “la despesa pública en educació en relació al PIB a les Balears és del 3’1 %”. L’arrel del problema és el mal fiançament autonòmic que perpetua un dèficit fiscal brutal que només es qualificar d’expol•li. Idò bé enlloc de resoldre els problemes estructurals i millorar el finançament de la educació, en Zapatero es treu el barret un regal caríssim que ni a Suïssa farien. Que hi ha crisi econòmica? idò regalem ordenadors que fabriquen empreses americanes a la Xina! El gran beneficiat? El Corte Inglès que vendrà els ordenadors al govern. No m’agrada aquesta manera de fer política que es dedica a comprar vots, ara amb un xeque bebé, ara amb un ordenador. En 3 minuts n’he tingut prou. He sortit d’internet i m’he posat a corregir exàmens.

Pau Obrador

Views: 0

4 comentaris a “crisi, ordindors i educació”

 1. Hi ha un altre tema que potser també estaria bé tenir-ho en compte.
  Estan preparats els mestres i professors per treballar amb 25 infants i 25 ordinadors? qui es farà càrrec del manteniment de tot aquest material informàtic?
  A Extremadura ja fa uns anys que va dotar a molts instituts d’ordinadors per a tots els alumnes, potser estaria bé valorar l’experiència. He sentit dir que motles aules són cementeris d’ordinadros clavats a les taules esperant que algú els arrangi.
  De vendre en sap tothom, açò ja ho sabem!!

 2. Donar ordinadors als mestres no me sembla mala idea, per sa part que me toca…
  Si no ho vaig entendre malament començaven amb els alumnes de 5è el primer any i seguien cada any amb els alumnes dels cursos posteriors -o sigui els mateixos. De fet fins fa poc donaven un crèdit amb interès 0 per la compra d ordinadors a qualsevol pare/mare d alumne d infantil o primària. Realment hi han problemes més greus al sistema educatiu que aquest.

 3. Només dues objeccions, Pau:
  1.- lo de regal caríssim deixem-ho en suspèns: ja sé que noltros som d’una generació que va néixer sense ordinadors i que durant molt de temps van ser una cosa estranya i caríssima, però avui dia una comanda de màquines d’aquest volum pot sortir, tranquil.lamment per menys de 150 euros cada un. Car? sí, però més car és el pressupost del cap de l’estat i les subvencions a la salle…

  2.- “regalem ordenadors que fabriquen empreses americanes a la Xina!”. Canvia la frase per regalem ordenadors que fabriquen empreses xineses a la Xina!. És només un matís, però important.

  Per la resta, totalment d’acord amb el to populista de la mesura. Com sempre: quin progressisme hi ha en el fet de regalar-li un ordinador a -per exemple- els fills den Laporta?, den Ferran Soriano o als néts den Florentino Pérez?

  Per altra banda, rep amb certa eufòria (tot i que per jo ja és massa tard) la mesura de liquidar la vergonyosa i injusta deducció per compra de vivenda a l’IRPF. Per fi una mesura econòmica sensata.

  salut

 4. Jo vaig sentir la noticia per la tele i vaig flipar. Van dir que a 5è de moment, i que després s’extendria a tots els alumnes. I no només açò, sinó que ho venien com una mesura presa en el contexte de canviar el model productiu espanyol, basant-lo en la investigació i el coneixament. Increible (però cert)

Els comentaris estan tancats.