Navega per la categoria

Convocatòries

Democràcia real ja

Ja va unes quantes vegades que m’arriben noticies d’aquesta iniciativa, així que al final he entrat a mirar. He llegit el seu catàleg de propostes, que us enllaç aquí mateix. Seria intererssant conèixer opinions i obrir debat. A jo el catàleg m’agrada en gran part (hi ha punts que directament no), però peca del mateix de sempre, aplicant-lo milloraríem però els nombres no surtirien per fer tot el que proposen, ni d’enfora. Hi ha zero propostes per millorar l’economia productiva, i per tant les arques públiques. Sembla un moviment d’indignació, no de solucions, però és un començament; i si que toquen alguns punts clau llargament esmentats a xalandria.

Què en pensau ? Va, animau-vos a dir la vostra sense por, que darrerament hi ha molt lector i molt poc escriptor

Share Button

Menorquinisme i República

Aquest és el títol que du la xerrada que l’amic xalandrier Joel Bagur farà el proper dia 14 d’abril a la Biblioteca Pública de Maó, a les 20 hores. La xerrada explicarà quines diferents postures es van donar a Menorca davant l’Avantprojecte d’Estatut per a les Illes Balears, que des de Mallorca es va redactar. Els corrents polítics del federalisme i el republicanisme van centrar bona part d’aquest debat, però defugint la falsa idea d’uniformitat i d’una única resposta, en Joel ens exposarà quines diferències de plantejaments polítics, de perfils ideològics i culturals i de l’abast de les diferents posicions van fer-se presents en la premsa illenca en l’inici del període republicà, oferint una revisió crítica del que s’ha publicat fins ara sobre aquest àmbit temàtic de la història contemporània de Menorca.

És una xerrada de gran interès, i us la recoman. En Joel ens planteja una tema clau, que no ha deixat, en absolut, de tenir vigència. I mirau que han passat anys, de llavors ençà. Allà serem.

Share Button

Dinarot a La Cova

Al·lots!!!!

Diumenge dia 6 de decembre dinarot a La Cova! Sa cosa va d’arròs amb tords. Tords caçats i cuinats amb maestria per en Bep. Sembla que en David durà esclatassangs si la terra menorquina li ho permet i jo em puc encarregar de comprar es vi. Ja ens organitzarem per comprar la resta, coses per picar, herbes, gel, postres, etc….
Hauriem de dur guiterres i altres…

Estem tots convidats, només heu de dir que vindreu i ja està.
Aquest dinarot el teniem pendent des de fa mooolt de temps, però em perdonareu, enguany he anat més de cul del que és habitual.
Una abraçada a tots!

Share Button

Exposició de quadres de na Nineta

En sap greu no haver pogut avisar abans de la inaguració, però més val tard que mai. Na Nineta ha inaugurat una exposició de quadres a la sala Ocimax de Maó. Si hi passau qualsevol fosquet la trobareu fent guàrdia, hi ha de temps fins a final de mes

Share Button

Exposició La imatge de menorca. Canvis en el paisatge durant el segle XX

La podreu visitar fins el 13 de març a l’Arxiu d’Imatge i So. Hi podreu veure com ha canviat la imatge de l’illa en els darrers anys, les diferents postures envers el desenvolupament de l’economia turística i les seves conseqüències en el paisatge.
Us hi esperam a tots!!

Share Button

Sopa d’Illetres

Un senyor d'Eivissa

Aquest proper divendres 21 de novembre, a les 20.00 hores, a la sala d’actes de la biblioteca pública de Ciutadella, l’AELC (Associació d’Escriptors en Llengua Catalana) organitza l’acte Sopa d’Illetres, que comptarà amb la presència dels escriptors Josep Maria Quintana, Antonina Canyelles i Vicent Tur, i que serà presentat per Ismael Pelegrí, vocal cooptat per Menorca de l’AELC.

Un senyor de Menorca

Sopa d’Illetres proposa la trobada de tres autors de tres gèneres diferents i de cada una de les tres illes. Es vol plantejar una reflexió sobre la creació des de l’illa i des de la diferència: les diferències geogràfiques i les diferències genèriques (textuals). L’acte consistirà en la lectura, per part de cada un dels autors, d’un fragment d’obra pròpia en què s’hi percebi la influència o la presència de l’illa des de la qual escriuen, i amb el posterior col·loqui entre els participants, que també s’obrirà al públic.

Una senyora de Mallorca

L’acte de divendres és el tercer i últim Sopa d’Illetres que es fa enguany i que ja ha dut els mateixos protagonistes a Mallorca i a Eivissa.

Share Button

1ª Festa contra la massificació escolar

Festa contra la Massificació

Dissabte 1 de novembre a l’Esplanada de Maó, a les 17 hores, totes les AMPA’s de les escoles públiques de Maó fem la 1ª Festa reivindicativa contra la massificació escolar, perquè la cosa ja ha arribat a límits innaceptables. Hi haurà coca amb xocolati de franc i actuació de Pinyeta Pinyol.

Us hi esperam !!

Share Button

Ca ses Putes

Ca ses Putes es deia es nostro racó, es nostro refugi de sa Cerdanyola ciutat. Una casa on vam viure tantes històries, tantes festes, tantes pomades, tantes cançons…

“És lo que deim” deia es nostro menjador, on mos havíem reunit més deu i més de vint vegades amb es amics a celebrar qualsevol cosa, qualsevol excusa era bona, tot s’hi val!!!

Vos enrecordau?

Allà va néixer part de s’Albaida, també… tenim part de cuixa!!! Vos enrecordau?

I sa col·lecció de bòtils de gin dalt s’armari des menjador? I es pati on feiem es dinarots de ses festes de Santa Madona? I es vàter que hi havia defora amb aquell fred que feia quan t’havies de dutxar? I es vàter de dalt, que havies de passar per s’habitació, si no hi havia ningú, sense fer renou… i anar a sa terrassa?

Idò ara tot ha canviat: Entres i a mà dreta hi ha un petit chill-out (allà on guardavem sa moto de na Vane…) i tota sa paret és una barra, i està ple de taules i cadires, i no hi han parets ni a baix ni a dalt (i sa meva habitació? I sa vostra?). No hi han escales per pujar a dalt (són defora, as pati). I as pati hi han posat carpes…

Hi hem d’anar.

Share Button

I Fira de Sostenibilitat a Menorca

    Exposicions, xerrades i Tallers sobre sostenibilitat
    11 i 12 d’octubre al recinte firal des Mercadal
    de 11:30 a 19:30h
    Entrada gratuita
    Programa de la Fira
Share Button

Exposició fotogràfica (amb presència xalandriera)

Avui divendres dia 4 de juliol, a les 20 hores, a la sala Sa Nostra de Maó, s’inaugura aquesta exposició en la qual participa gent de la comunitat xalandriera (porioles i cirvioles). Hi estau tots convidats.

Share Button