Terrorisme urbà a Ciutadella

L’Ajuntament de Ciutadella ha decidit que el millor lloc per fer l’aparcament subterrani tan desitjat és la Plaça des Pins, en ple centre del poble. Ha aconseguit el que sembla tan difícil, que és unir el poble contra seu, sota el lema “Volem es Pins!”.

El passat dijous 29, va tenir lloc un succés desafortunat: Després que el dia anterior sortís a IB3 un reportatge sobre el moviment ciutadà contra aquesta iniciativa, de bon matí, van llevar el brollador de la font des Pins sota el pretext que “queia a troços i s’havia de restaurar”. Aquest fet va desencadenar la fúria d’entre 600 i 1000 ciutadellencs, que van interpretar el fet com una provocació/demostració de força/terrorisme urbà, i es van manifestar el capvespre assaltant l’Ajuntament de Ciutadella.

El moviment ciutadà ha esdevingut en una pàgina web sobre el tema: http://pins.moviment.info/ en la què es recopilen informacions diverses: videos, articles, fotos, i maneres de col·laborar amb la causa. Diversos blocs han acollit el tema, i han servit d’eina organitzativa per moure masses. Per exemple, el bloc de la regidora del PSM a Ciutadella, Maite Salord: http://maitesalord.cat/ o Can Lluri: http://canlluri.blogspot.com/

Els diaris insulars menorquins també se n’han fet ressò, omplint pàgines i pàgines de declaracions, cròniques i foc creuat entre l’equip de govern per una banda i l’oposició i el moviment ciutadà per una altra.

De moment, hi ha unes 4000 firmes recollides contra aquest projecte en poc més d’una setmana i la lluita continua.

Kintet

Soc en Borja de Ciutadella (Nico, ets tu s'administrador?)

Views: 0