ràdio wifi

Per nadal em vaig comprar una ràdio wifi que capta la senyal d’internet enlloc de la freqüència modulada. És la primera vegada que em compro una màquina a cegues sense haver-ne vist mai cap. No coneixia ningú que en tingués una i que pogués explicar-me que tal. La vaig descobrir per casualitat mentre mirava un programa de TV3. No record el programa només record que sortia un americà que vivia a Barcelona i que en tenia una. Vaig fer una mica de recerca i després de veure un video de youtube vaig decidir-me per una Tangent Quattro, una marca danesa. La ràdio era cara però vaig trobar una bona oferta a ebay.
tangent-quattro

Avui fa un mes que funciona I ja puc dir que l’invent m’agrada i molt. Estic orgullós d’haver-ne comprat una. L’aparell capta unes 18.000 ràdios d’arreu del món. N’hi ha unes 3000 ràdios americanes, 1000 de britàniques, 600 de daneses, 350 amb l’etiqueta Spain, 2 de l’illa de Guam i….. cap que emeti des de Menorca. L’aparell també permet escoltar podcasts, ràdio a la demanada de la BBC I altres serveis d’streeming com ara Pandora, Live365.com i Auepeo. És possible també escoltar spotify però encara no hem afinat com. Funciona amb un software que es diu reciva– el qual et permet seleccionar ràdios preferides i podcast.

La ràdio wifi és un d’aquells aparells que no saps que necessites fins que no en tens un. L’empram molt. Els matins sintonitzo Catalunya Ràdio o Rac1 mentre em faig el berenar; quan torn de fer feina a vegades seleccion un concert de música clàssica de la BBC3, no cal dir que quan juga el barça em pos en punyal. També m’agrada la BBC6, RNE3 (l’única que tenc en castellà) i com no BBC4- la millor ràdio de totes. Na Jane de tant en tant posa Motown fm i està encantada amb els podcast de la BBC4, Desert islands disk, start of the week, the film program…. Encara no hem tret tot el suc que li podíem treure, ni molt manco, però gaudim la ràdio com mai ho havíem fet abans.

Esper de debò que es generalitzí el seu ús. Perquè hem d’estar limitats amb l’estretor “política” de l’fm, plena de llicències amigues del poder? Perquè totes les ràdios han de ser en castellà? Perquè no podem escoltar des de Menorca les meravelles rediofòniques de la BBC? La ràdio wifi és la solució a la fragmentació política i cultural de l’espai comunicatiu de Menorca. De debò que us la recoman.

Pau Obrador

Views: 2

2 comentaris a “ràdio wifi”

  1. Hola
    jo també tinc una ràdio wifi, el cas és que des de fa dues setmanes no apareix l’emissora de Catalunya ràdio en aquest aparell, i sí que la puc escoltar amb l’ordinador amb el navegador. Algú sap què em passa? Gràcies

  2. Hola Pau! sona molt engrescador però com que no ho conec jo deman. Aquestes mateixes emissores es poden sentir a l’ordinador? si és així faré un alè perquè seria un trasto menys. i xerrant de noves tecnologies noltros hem comprat el llibre electrònic papire i és una meravella tampoc te n’adones que et fa falta fins que el tens. au idò! fins aquí es meu comentari
    Geno

Els comentaris estan tancats.