Quin llibre recomenaríeu?

Aquest any per Sant Jordi seré a Barcelona. Per enèsima m’ha tocat coordinar un viatge d’estudis amb aprenents de hooligan ( bé la veritat és aquest any que són molt bons al·lots). Em fa il·lusió . Tot i ser el patró d’Anglaterra, aquí sant Jordi no se celebra. Ni roses, ni llibres, ni tan sols cerveses. De fet a Anglaterra no se celebra gairebé res. l’única excepció és el 5 de novembre bonfire night , en que es commemora el fracàs d’un complot catòlic dirigit per Guy Fawks per cremar el perlament al segle 17th.

Ja m’estic pensant quins llibres comprar. Des que faig feina a Sunderland i vaig en tren a la feina torn a llegir molta literatura. Segurament em compraré les Beningnes de Jon little. La ressenya d’en Jordi m’ha fet entrar en gana.  Ara no voldria perdre l’oportunitat per demanar als companys i companyes de xalandria una recomanació.

Pau Obrador

Views: 1

15 comentaris a “Quin llibre recomenaríeu?”

 1. Jordi,

  Efectivament jo em vaig llegir La força de la gravetat i La matèria primera. Molt bons tots dos. Pel que veig caldrà continuar amb Serés.

  Vist l’èxit d’aquesta entrada que es resisteix a morir, crec que haurem de proposar a la Generalitat que tengui en conte aquest bloc per “al pla de foment de la lectura” que va presentar precisament dijous

 2. Ep!

  M’ha fet gràcia, tenc La pesta entre els sis llibres que tenen preferència per llegir-me prest, fa poc vaig llegir L’estrany. També té preferència Terra dels homes, d’Antoine de Saint-Exupéry (el del Petit Príncep). A veure quin llegiré primer. No els he llegit, però a priori us els recoman.

  Mentrestant, també us recoman (m’estic llegint) La meva infantesa den Màxim Gorki i un de poesia, Metall, den Xavi Grimau (només que aquest pot ser més mal de trobar a les llibreries).

  Pau, entre tots, més que una recomanació tindràs una biblioteca sencera!

  Salut!

 3. Jo tambe hii vaig a l’ envit den j. Podrit. Ara mateix som al bar d’una llibreria i acab de llegir el primer conte de “la noche de la conspiración de la pólvora” den Masoliver Rodenas. M’ha caigut a les mans de puta casualitat cercant una trabuccio den Monzo per regalar ( es admirable la capacitar de distribucio den Vallcorba a america llatina). Brutal, amb l’extensio justa i la llengua adient.

 4. M’apunt al joc proposat per en Jordi: jo, de moment, tenc demanat el darrer llibre d’un autor que encara no he llegit però que m’atrau el que se n’ha dit; és Ramon Erra i el llibre es titula Descordant el nus del mocador. També he comprat per regalar En nom de la Terra, llibre bestial de Vergilio Ferreira. També per regalar el que ja us recomenava fa dies, El cor és un caçador solitari, de Carson McCullers.

 5. Uep! Parem el tren! Jo vaig recomanar De fems i de marbre, la trilogia editada conjuntament per Q. Crema i que conté El ventre de la terra, L’arbre sense tronc i Una llengua de plom. Si bé llegits individualment valen molt la pena, globalment són bestials. Tu deus referir-te “sociològicament” a La força de la gravetat o La materia primera, que són les dues cares, fictícia i real, d’un mateix projecte literari. En qualsevol cas, basti mirar la seva web, francescseres.net, per fer-ne un tast doblement visual.

  I ara que hi sóc, recomanar L’home manuscrit d’en M. Baixauli. A jo me’l recomanà en Subal de lasegonaperiferia.blogspot.com just guanyar el premi de Palma i comprov satisfet el merescut ressò que ha obtingut de llavors ençà. Hi ha qui n’ha dit el Vila-Matas valencià o la metaliteratura i l’autoficció en llengua catalana. Allà vos ho deix.

  Per ma part, propòs un joc: títols de llibres comprats finalment per Sant Jordi -per qui no ho sàpiga, la cursa ja ha començat a Barcelona. Vegis elllibreter o el programa d’ahir de L’hora del lector. El meu, d’aquest matí, Papers, cartes i parauels de Gabriel Ferrater. En tenia ganes

 6. m’agradaria recomanar quatre autors. El primer és Francesc Serés. El va recomanar en Jordi en aquest bloc ja fa mesos i la veritat és que m’ha encantat. És un dels millors llibres de sociologia que he llegit en molt temps. Entre d’altres coses em recorda un llibre que vaig llegir fa poc sobre els venedors ambulants de New York. El segon és la Germana de Sándor Marai. senzillament excel·lent. Finalment m’agradaria recomanar Quim Monzó Mil Cretins. L’incloc perquè és el primer llibre que Jane ha llegit en Català. I no és casualitat. l’escriptura d’en Quim Monzó és precisa, sintètica i els seus contes com sempre intel·ligents.

  Ah… i també Albert Camús. A mi m’agrada molt la pesta

 7. Reapost per Miquel Àngel Riera. Suggeresc Carson McCullers amb El cor és un caçador solitari. Trob que és una escriptora brutal. No sé si els més llegits en saben res. Ara llegesc Una dona difícil de John Irving i Incerta glòria de Joan Sales. M’espera La dona justa de Sándor Marai.

 8. Se m’ha oblidat, jo també defugiria de les Rambles, Portal de l’Àngel i Passeig de Gràcia… sa meva llibreria preferida és La Central del Raval (www.lacentral.com) que es troba a nes c/ Elisabeths.

 9. Jo et recomanaria dos que he llegit fa poc, literatura en castellà contemporània. Són dos llibres de narracions curtes escrites en una prosa cuidadíssima:

  “Exploradores del abismo” – VilaMatas
  “Los girasoles ciegos” – Méndez

  (Tots dos són d’Anagrama)

 10. 1. Defugir de les Rambles i rodalies com de la pesta bubònica. Compte amb les signatures dels autors i ni trepitjar grans superfícies estil Casa del Llibre i semblants. Passeig de Gràcia, ni somiar-ho.

  2. Si es vol gaudir de la diada, anar-hi a primera hora a comprar i la resta del dia a passejar si és que es pot. Encara millor: comprar a primera hora i llegir la resta del dia.

  3. Comprar obres completes i llibres ja coneguts. Les novetats ocupen els aparadors, però els llibreters també aprofiten per buidar el magatzem i fer cau i net. Com el descompte és setmanal, aconsell anar-hi un o dos dies abans per xoroiar i trobar aquella joia descatalogada i comprar-te-la abans que ningú. Si més no, és el que jo faig ja fa uns anys i funciona.

  4. A partir d’açò, els que més mos plaguin sempre que ens els acabem llegint. ?Sabeu allò de biblioteques amb més llibres per llegir que no llegits? Idò, jo el primer.

  5. I si cal, no comprar-ne cap! A finals d’any s’editen les obres completes d’en Blai Bonet i bé valen l’espera i l’estalvi.

 11. Miquel Àngel Riera, Blai Bonet, Guillem d’Efak, Carles Riba… Ens manquen uns quants monogràfics al bloc.
  En aquests moments tenc a la tauleta de nit la poesia completa de Riera i l’assaboresc en petites dosis; fa un parell de mesos vaig disfrutar amb Morir quan cal. Déu n’hi do! Necessit llegir tot el cicle d’Andreu Milà (aquest estiu pot ser un bon moment) i a les llibreries de vell encara es troben els llibres de Miquel Àngel Riera.

 12. Jo, en aquests moments, en tenc dos de començats, que vaig llegint a dues velocitats. Et recoman el que ja duc més avançat: Senyoria, de Jaume Cabré; el trob molt bo, per la història, però sobretot per la riquesa de recursos lingüístics. L’altre, Incerta glòria, de Joan Sales, no sé si te’l puc recomanar; a mi m’agrada molt però són 1000 pàgines i segons com et pot fer de mal llegir. I com n’Àlex també et recoman el d’en Joan Miquel Oliver. No l’he llegit però l’he tastat (a la revista Benzina hi ha transcrit el segon capítol) i m’ha agradat molt: Té un ritme trepidant.

 13. Pau,
  ara per ara estic en procés de desconnexió de la literatura que pots trobar a Barcelona, ara bé, el darrer que vaig llegir en català i que recomanaria va ser
  Joan Miquel Oliver (El misteri de l’amor).
  Respecte al què llegesc ara, aquí en tens un tast http://binibloc.blogspot.com/2008/04/inventari-de-lectures.html

  Finalment, no crec que ho trobis a la rambla però La rara anatomia dels centaures den Miquel Àngel Riera sempre és una aposta segura.

  besades

  PD Xalandriers: per quan un monogràfic al bloc pel mestre Riera??????

 14. El llibre de Little és una bona tria (el tenc encomanat) tot i que no és una lectura per fer al metro. Ara bé, aprofita i mira, fia’t de l’instint i passa dels consells.
  Ara bé, en la meva darrera visita a Barcelona, unes hores el passat dimecres, no vaig poder vèncer la tentació de mirar i emportar-me llibres de Casasses (El poble del costat), Max Roqueta (Verd Paradís), Bartomeu Fiol (Continuació o represa…), Enric Bou (poesia i sistema) i uns quants més. I esper el tercer volum dels assajos de Montaigne, Les Benignes i les poesies de Pere Serafí.
  Si alguna cosa d’aquestes t’inspira…

Els comentaris estan tancats.