La polèmica dels cartells 2

Com que no en tenia prou, el PP avui torna amb la polèmica dels cartells. “Tenemos muy claro que todo esto lo ha organizado el PSM y EM”, afirma Seguí, el qual es refereix a l’aferrada de cartells com un “atentado en contra de la libertad política y de opinión que ampara la Constitución”. Ens trobam davant una mostra més de la manera de fer del PP. Anem per parts.
1) Fa pena veure com el dia anterior de la diada del poble de Menorca el primer partit de Menorca li preocupa més uns cartells enganxats fa 15 dies, que el futur de la nostre país. Dit d’una altra manera el missatge institucional del PP el dia del poble de Menorca és acusar als altres de fer atemptats. Deixant de banda si està bé o no aferrar cartells, el que és significatiu és que el PP doni tanta importància a uns cartells aferrats.
2) Totes les idees són defensables políticament mentre no hi hagi violència. Aferrar cartells no és cap acte violent. Que jo sepi no es va atentar ni contra les persones ni contra el material físic. Pel que he pogut veure passant pel carrer sant Jordi, la seu del PP va quedar intacte. No s’han ramput ni vidres, ni finestres, ni s’ha embrutat la façana. Per tant trob profundament fora de lloc parlar d’un atemptat. Puc entendre que l’acte no respecti les normes municipals d’aferrar cartells i que òbviament no agradi gens ni mica a qui els rep. però d’aquí a dir que això és un atemptat n’hi una passa molt llarga.
3) Que hi hagi gent afiliada, simpatitzant o candidata a un partit aferrant uns cartells no vol dir que aquest partit aferri cartells. Els cartells anaven firmats per un col·lectiu que ha donat la cara públicament. I és que no perquè na Maite Salord escrigui novel·les, el PSM fa novel·les, o perquè un (ex)candidat d’EM dirigueixi el GOB, vol dir que el GOB és el EM. Trob realment trist es posi a tothom dins un mateix sac.

4) Mentre el PP es queixava d’aquest acte, moltes de les senyals d’entrada a Maó tenien el nom tapat per una ferratina amb el nom MAHO- MAHON. Encara és l’hora que el PP es queixi de l’existència d’un grup d’incívics que es dedica a embrutar les senyals de tràfic i més greu encara d’atemptar contra el nom oficial de la ciutat de Maó.
 5) Està fora de lloc parlar en termes de llibertat d’expressió i opinió. El col·lectiu que ha aferrat cartells precisament ha fet ús del seu dret constitucional de la llibertat d’opinió i expressió. És possible argumentar que els seus mètodes no han estat del tot correctes, però no és senzillament fals dir que el que està en joc és la llibertat d’expressió. Només fa falta veure quantes planes ha omplert el PP amb el tema!

Alguns de vosaltres haurà llegit el que he escrit per la revista es Carrer sobre la dreta. Esteim davant una altre exemple d’allò de la Dreta és llença al Carrer. No hi ha res que agradi més al PP que ser la víctima de tots els mals i d’acusar als altres de ser anti-democràtics. Ho fa al País Basc, Ho fa a Madrid i ara també a Menorca. Se’n dirà que aferrar cartells és donar-los les coses en cullereta. Tanmateix no ens enganyem si no fossin els cartells seria una altra cosa. 

Si algú vol propaganda gratuïta ja sap que ha de fer!

Pau Obrador

Visits: 0

4 comentaris a “La polèmica dels cartells 2”

  1. No entraré a valorar si els del PP s’ha posat nerviosos o no, la veritat és que no ho sé ni m’interessa. El que fan, en tot cas, és la seva política de victimisme que els ha caracteritzat durant els darrers anys (quan són el botxí). En tot cas, crec que sí que deuen estar un poc sorpresos. Seguint amb el raonament d’en Pau, les formes més de sortida al carrer i la presència de grups de pressió en els mitjans els darrers dos o tres anys han estat amb vinculació a la dreta. Amb la característica, però, que són molt flacs. Volen recuperar el temps perdut durant trenta anys i reivindicar la seva capacitat de queixa pseudoirreverent i pseudocontestatària i fan pena. Xerren de llibertat i no saben què putes és.

    I en certa manera, el seu discurs fa molta renou i els grups contestataris tradicionals (l’esquerra) mira cap a una altra banda (molt ben fet i molt normal) perquè aquest estadi està més que superat, la feina s’ha de fer ben feta i no pots ser pamfletari. D’altra banda, açò també ha anat molt bé a aquests grups dretans, perquè parlen amb impunitat total i no se’ls fa gaire cas, diguem que no entren en debat directe (no crec que fos possible, tampoc) amb ningú, perquè no val la pena, només a vegades se’ls dóna un poc de corda.

    És per aquest motiu que pens que açò dels Joves ha agafat un poc desprevinguts el PP, perquè ja havien descartat que existís algú fora dels seus adversaris coneguts (que per a ells són els que ho munten tot a la contra) que tinguessin la capacitat d’omplir tots els pobles de Menorca de cartells en una sola nit. Per açò crec que cal donar la benvinguda a aquest grup de caràcter contestari tradicional. Gent que fa informes, du les coses als tribunals i denuncien públicament certes postures polítiques de forma seriosa ja n’hi ha.

    Una altra cosa és que surti el tir per la culata, com algú de voltros planteja. Però no no n’estaria tan convençut.

  2. Esteim d’acord Laura s’ha de continuar fent feina, açò només ha de ser un començament. El que passa és que el PP té la virtud de desviar l’atenció i ho està aconseguint. Per tant sa feina és per intentar xerrar sobre el fons i no de la forma. Sa idea és contiuar fent accions, i si es tenen noves propostes no tenguis dubtes de que estarem molt agraïts.

  3. Jo penso, Tòfol, quel’aferrada de cartells no els pot haver posat gaire nerviosos. Estan acostumats a aquest joc del victimisme combinat amb les desqualificacions i ho aprofiten per treure’n, sempre que poden, el màxim rèdit electoral. Amb açò no vull dir que aquest grup no hagi aconseguit un cert ressò amb la seva acció, tot i que crec que aquest espai del que parles, els “Joves per a la defensa del Territori” no se’l faran d’un dia per l’altre amb una única acció. Consider que sa cosa requereix ser mirada amb una perspectiva molt més a llarg termini per tal de veure si la feina encetada dóna els fruits que s’han proposat. Si no, tot pot quedar en no res i d’açò en poden treure un profit partits com el PP.

  4. Pau vaig llegir el teu article i em va semblar molt interessant, de fet pot ser que els joves els hi haguem fet una mica el joc al PP, no dic que no, però fent referència al comentari que em va fer n’isma, continuo pensant que hem aconseguit que el PP es posin una mica nerviosos, sinó no té sentit sa desproporcionada reacció que han tingut als mitjans. Hem aconseguit fer-nos un petit espai dins la societat menorquina, gràcies sobretot al PP, ells també ens han fet un favor a nosaltres. Esperem que ara les crítiques per part de la gent que estima menorca siguin constructives, ja que en el fons esteim tots dins el mateix barco.

Els comentaris estan tancats.