12 d’octubre

Acab de veure es telenotícies de ses teles espanyoles i estic bastant d’acord en ses opinions expressades pels ciutadans espanyols en sa seva diada.

Diuen, per exemple que no hi ha polèmica amb ses banderes, que no entenen on està sa polèmica, que s’espanyola és sa seva bandera. Totalment d’acord.

Fins i tot amb una senyora amb abric de visó que deia que volia que sa seva bandera lluís a totes ses seves comunitats autònomes. Totalment d’acord, també. Ells tenen sa seva bandera i que la lluesquin a ses seves comunitats, que noltros tenim sa nostra senyera i la posam as balcons per celebrar ses nostres diades.

Clar, ara direu que som massa nacionalista. Vos contestaré el que diu Woody Allen: un nacionalista és aquell que escolta Wagner i li vénen ganes d’envaïr Polònia. Noltros, en aquest cas, seriem els polonesos.

També estic d’acord que a Valladolid s’hagin repartit samarretes que diuen “somos España” (si s’hagués fet a Girona, ja no n’estaria tant, esclar).

I per últim he vist que a Montjuïc s’han reunit uns amics d’España per celebrar sa diada. Tothom sap que es immigrants celebren ses festes de sa seva nació es dia que toca. Molts catalans d’arreu del món celebren l’onze de setembre, per exemple. Però no ho celebren mai utilitzant símbol feixistes, com sí ho han fet avui aquests, amb es braç aixecat i sa bandera des pollastre. Quina pena.

borja

Views: 0