A post obert (i2)

Després de la setmana de quarentena griposa de Xalandria, sembla que la criatura podrà tornar demà a escola sense problemes i a tal vegada és hora de que els pares comunals de la criatura ens aturem una estona a dissenyar-li l’esdevenidor. Com a mínim a curt termini, ans ja se sap que en el llarg termini, tots morts. A falta d’un arròs multitudinari a la Cova (si el feis, us demanaria que m’espereu fins al solstici d’hivern) ho podriem disuctir aquí.
Aquests dies de problemes migracionals hi ha hagut una ronda paral.lela de discusions via mail (con el els good old times de les llistes de correu) sobre temes que fan a la configuració, per dir-ne de qualque manera de xalandria, entre els quals, en Jordi welcome back planteja molt encertadament el tema de la protecció i drets d’autoria. A continuació, us copii un resum del què s’ha dit:

Hola, Jordi
ara que Xalandria ja no té febre, podriem reprendre algun punt que es va quedar pel camí. Referent al tema de les llicències, et reenvio un email d’en Domènec, on explica la manera com ho fa al bloc del Gob Menorca. És per saber si et semblaria bé en el vostre cas, pels continguts que voleu penjar i protegir.
Idò,
Nico

email Domènec:
————–
Idò, jo sempre m’he inclinat per la llicència CC-BY-SA. És molt oberta, inclús acceptada per publicar a la Wikipedia.

Quant a la implementació, Al blog del GOB ho vaig fer així: http://blog.gobmenorca.com/?page_id=17

D’aquesta manera, si qualcú vol publicar cosa amb una llicència diferent, basta que ho posi al seu post.

La idea que he emprat és definir una política per defecte del blog: la llicència CC-BY-SA. I si qualcú vol que el seu article en tingui una altra, que ho especifiqui. Aquesta llicència per defecte és pot especificar en una pàgina de condicions i/o aspectes legals, que podria trobar-se a partir d’un link al peu de pàgina del blog,per exemple.
—————

Gràcies als dos, Jordi i Àlex, per ajudar amb les vostres idees a l’avançament de Xalandria (ja ho dic que entre tots, no podem tombar). Teniu molta experiència en blocs, com els que teniu vosaltres, i qualsevol aportació sempre és d’agraïr.
En Pau contestava un email dient que Xalandria no existiria sense jo. No hi estic gens d’acord. Xalandria no existiria sense tots, jo només vaig “disparar”. Les aportacions impagables de la resta de Xalandriers són el més valuós, i la també desinteresada ajuda d’en Domènec i en Santi a Xalandria no té preu.

En/na Jordi ha escrit:
> Benvolguts,
>
> vos escric a voltros perquè sou administradors d’un i altre bloc. La qüestió és que, amb tota la ventada de la cançoneta que ha patit en Joan Carles, m’he adonat que ni Xalandria ni Binibloc tenen cap llicència de creative commons. És fàcil d’afegir, dóna prou poder d’autoria dels textos penjats i evita possibles paràsits: la lletra de la cançó roda per internet sense nom ni reconeixement. Imaginau-vos que qualque desgraciat manipula la lletra o les paraules d’altri i les fa passar per boca nosta…
>
> Voltros mateixos -només faltaria!
>
> Jordi

La referència a creative commons la trobareu aquí

Què en deis? rallau ara o callau per sempre! (o si més no, per una estona)

Àlex

http://binibloc.blogspot.com

Visits: 0

8 comentaris a “A post obert (i2)”

  1. No és que se m’enfoti emperò a jo me semblarà beníssim el que feu respecte tot açò que comentau. Si Xalandria ha de millorar, i ho diu qui ho diu, endavant.
    Per cert, jo encara no havia fet la trasferència: em vaig despistar, divendres la rebràs, Nico.

  2. Bé, i el que no havia dit: després de llegir les possibilitats, crec que la que ens convé és la mateixa que empra el GOB (Reconeixement – Compartir Igual (by-sa): Es permet l’ús comercial de l’obra i de les possibles obres derivades, la distribució de les quals s’ha de fer amb una llicència igual a la que regula l’obra original). Així i tot, no acab de veure clar el tema de l’ús comercial. Qualcú m’ho pot explicar la diferència entre permetre’l o no?

  3. Bé, i el que no havia dit: després de llegir les possibilitats, crec que la que ens convé és la mateixa que empra el GOB (Reconeixement – Compartir Igual (by-sa): Es permet l’ús comercial de l’obra i de les possibles obres derivades, la distribució de les quals s’ha de fer amb una llicència igual a la que regula l’obra original. Així i tot, no acab de veure clar el tema de l’ús comercial. Qualcú m’ho pot explicar?

  4. Amb aquest mínim de protecció legal potser m’anim a publicar alguns textos que tenc per aquí de n’Ignasi Canyardet…

  5. He fullejat l’enllaç a la llicència de Creative Commons i la trob totalment encertada. Jo l’aplicaria des de ja.

Els comentaris estan tancats.