Jutgen un jove menorquí per rallar en català a la policia

Avui capvespre m’ha arribat un correu preocupant que fa referència al judici d’un Jove Ferrierenc i sa mare acusats de desobediència a l’autoritat per haver rallat en català a la policia. Qui deia que el franquisme havia acabat? ( trobareu més informació a http://canlluri.blogspot.com) Des d’aquest blog m’agradaria solidaritzar-me amb n’Eduard i sa Mare.


Aquest dijous a les 10:15 hores, als Jutjats de Maó, jutjaran a n’Eduard Coll i sa mare. Se’ls acusa de “desobediència a l’autoritat” per haver rallat en català a la comissaria de la Policia Nacional de Maó.

N’Eduard, juntament amb quatre joves més de Ferreries, va ser identificat en un control de la policia a l’Esplanada de Maó un dissabte matí. Tot estava en regla… però als vuit policies que el van aturar no els va agradar més que el jove exercís el seu dret a expressar-se en la llengua d’aquesta terra. En demanar als policies que s’identificassin, aquests s’hi van negar i li van dir que ja es veurien a Comissaria.

Al cap de dos dies n’Eduard va anar a la Comissaria amb sa mare a demanar les identificacions dels policies. La policia que actuava com a administrativa els va cridar: “A mi te me diriges en español!”, i els va amenaçar amb posar-los una “multa administrativa” si no ho feien. Van sortir més policies, amb actitud prepotent i intentant intimidar n’Eduard. Volien obligar-lo a rallar en castellà. Però n’Eduard no es va doblegar.

Als dos dies va arribar la sorpresa: n’Eduard i sa mare rebien una citació judicial per dia 28 de febrer, sota l’acusació de desobediència a l’autoritat.

Hem de permetre que ens continuïn considerant ciutadans de segona?

Quedarem mans plegades davant d’aquesta mostra d’apartheid lingüístic?

Dijous, tots amb n’Eduard.

T’esperam a les 10:00 hores a les portes del jutjat.

Pau Obrador

Visits: 0

8 comentaris a “Jutgen un jove menorquí per rallar en català a la policia”

  1. Un 10 per l’actitud d’aquest jove que no s’ha arrugat gens a l’hora de denunciar un cas flagrant de discriminació lingüística. Crec que molts de nosaltres hauríem claudicat i ens hauríem passat al castellà. I ara, una bona denúncia i que n’aprenguin!!!

  2. Està clar que si aquestes persones (?) no poden o volen entendre sa llengua des ciutadans a qui estan servint, se n’haurien d’anar a fora.
    Ja els han denunciat per abús d’autoritat, amenaces i coaccions?

  3. Imagin que els Ciudadanos de Menorca hauran frissat per denunciar la situació dels pobres policies, haver de rallar llengua de cans …

Els comentaris estan tancats.