S’Albaida al Pati de sa Lluna

El proper diumenge dia 6 de juliol ens trobareu en el marc incomparable del Pati de sa Lluna d’Alaior, antic convent de Sant Diego. Un convent que ha esdevingut un símbol per als alaiorencs, després que l’estat de degradació del recinte donés pas a la decisió per part de les administracions de fer-hi una actuació atrevida de recuperació del patrimoni històric.

S’Ull de Sol, revista local d’Alaior, és qui, juntament amb S’Albaida, organitza l’esdeviment, que promet ser força enriquidor, tant purament musical com artístic i estètic. Juntament amb la celebració de l’aniversari del grup, també es vol fer un reconeixement a la tasca de difusió de la cultura pròpia per part de la revista local.

El concert se centrarà sobretot en les cançons del nou disc Xalandria, tot i que també es farà un recordatori de les cançons més significatives de la història del grup.

Serà un concert ben especial. No hi falteu.

Joan Carles

Visits: 2

5 comentaris a “S’Albaida al Pati de sa Lluna”

  1. Joan, la teva apreciació és més correcta. Açò és el que té citar de memòria textos de fa molt de temps. El que queda clar és que la denominació correcta hauria de ser la del pati des convent. Allà ens veurem.

  2. Sembla ser que el nom del pati de sa lluna és modern, però no tant. Després de la desamortització de 1835 el convent és convertit en residència de militars i altres estaments caracteritzats perquè el componen en bona mesura de gent forastera. I es troben bastants andalusos, que semblaria que podrien ser els autors d’aquest nom, perquè per allà baix és freqüent el nom de la lluna per designar espais urbans d’aquest estil. Per tant tampoc seria ben bé messetari, i sembla ser que parlam d’un nom creat a la segona meitat del XIX. Una altra cosa és que qui acabessin de popularitzar-lo fossin els hippies, per allò de les flors i els astres, ja no ho sé.
    Tanmateix, serà interessant que llegim l’article en qüestió i parlem amb més coneixement de causa, i vejam què en treim, de tot plegat. Malgrat tot, una apreciació interessant: jo que en tenc família, per aquell poble, ja m’havia fixat que la gent major sempre parla del pati des convent.

  3. Molt bona l’apreciació, Isma. De fet, els alaiorencs amb qui organitzam l’acte sempre parlen del convent. Jo reconec que he emprat el nom de Sa Lluna perquè gaudeix de més popularitat. En tot cas, aquest diumenge, de lluna, res de res.
    Serà a les 8 i mitja del fosquet.

  4. Una petita puntualització sobre el nom del recinte: hi ha un article força interessant a s’Ull de Sol d’Alaior sobre l’origen del nom pati de sa Lluna que ens situa bastant a prop en el temps, exactament en els hippies que hi van viure als anys setanta i vuitanta (dates un poc a ull, perquè cit de memòria) i que el van batiar amb aquest nom, d’origen messetari. En altres paraules, parlar del pati de sa lluna és com fer-ho d’Horizonte, Los Delfines o El Lago de Cala’n Bosch (sic.).
    Aquest article que cit acaba per recomanar un nom força més genuí i adient com és el de pati des Convent, solució que conta amb els seus arguments de pes.
    Per tant, el proper diumenge, a quina hora?, al pati des Convent d’Alaior, podeu contar amb quatre persones més al públic que vindrem a gaudir de la fantàstica proposta de s’Albaida.

Els comentaris estan tancats.