Pere Sampol a l’Avui

Pensava que tal vegada seria millor escriure un comentari a la proposta d’en Pau, emperò crec que l’entrevista que l’Avui d’ahir diumenge publicava a Pere Sampol -a càrrec de Laura Moyà- mereix una entrada com a tal, i aquí us la deix (http://paper.avui.cat/article/politica/115958/es/miracle/illes/sobrevisqui/ nacionalisme.html), sobretot per aquells que lliures d’estretors puristes ideològiques opinin que amb un diputat com en Sampol a Madrid tal vegada en trauríem qualque cosa més que amb els fantasmes que fins ara han dit representar-nos a la villa y corte. Més d’un deu sebre el que a vegades he opinat del polític de Montuïri emperò ara toca pensar en el que ens uneix.

PD: Encantadíssim de deixar obert de bat a bat poder fer comentaris a aquesta entrada.

Joel

Visits: 0

8 comentaris a “Pere Sampol a l’Avui”

  1. Si algú té ganes de veure l’entrevista de Pere Sampol a El Punt, que sàpiga que la pot trobar a Vilaweb, portal que també serveix d’aparador digital de diaris com El Punt. Disculpau que no intervengui en aquest debat tan interessant, si trob un moment ho faré.

  2. Ep! Com us havia dit, us volia enganxar l’entrevista a El Punt, però no sé enganxar imatges als comentaris de Xalandria. Si m’ho explicau, ho tornaré a intentar, si no, tampoc passa res.

  3. M’he deixat un element que crec que és essencial. tant Unitat igual com el BLoc per Mallorca, Eivissa pel canvi i en menor mesura la coalició PSM-Verds són intents si voleu modestos, per generar espais de consens i participació que superin sense eliminar les limitacions de les polítiques de partit. Des de fa 4 o cinc anys hi ha la convicció ferma dins molts sectors de les Illes que cal anar més enllà. No es tracta de ser com els altres, sinó de bastir una proposta molt més oberta que dóni la oportunitat a la gent d’articular-se políticament. No dic que s’hagi aconseguit gran cosa, l’únic que dic que aquesta idea és central en tot això que està passant

  4. Continuaré amb el que deia, que m’havia saltat la pàgina.

    Tot i que la trop encertada, a mi la coalició també em presenta dubtes. Si bé es ver que el PSM de Mallorca no ho tenia gens fácil, no hi ha dubte que sempre és arriscat canviar tan radicalment de rumb ara amb EU i demà amb UM. No esperava que acabessin apostant per una coalició com UNITAT.

    Entenc perfectament la postura d’EU. Ells són d’esquerres i UM són de dretes i punt. Ara bé la seva postura a mi també em presenta molts dubtes. EU no ha tingut cap problema alhora de pactar amb UM al Consell de Mallorca, l’ajuntament de Palma i el govern Balear. És a dir, pactar la política social, educativa, ambiental i urbanística amb un partit de dretes està bé, ara bé posar-se d’acord per aconseguir un diputat que defensi els interessos bàsics de les Illes Balears està malament.

    Potser he emprat en excés l’exemple d’ERC. Tanmateix el que volia no era tant resaltar les meves diferències amb ERC com posar de manifest la meva decepció per l’ús que han fet de la seva força. Amb tots els meus respectes crec que no han sabut emprar els 8 diputats que en Carod, l’ABC i l’ETA els hi van regalar. Han fet errades de llibre. Estic segur que han après la lliçó i res ja no serà igual.

  5. No hi ha dubte que Unitat respòn a una lògica mallorquina. Val a dir que l’èxit de la coalició depèn exclusivament de Mallorca. Menorca podrà aportar 1000 vots més o menys però prou. Mallorca ha d’aportar-ne com a mínim 40.000!

    La lectura que en faig és que hi ha quelcom més que una lluita per l’hegemonia pel nacionalisme a Mallorca. Aquesta lluita és important ara bé crec que hi ha més cosa. Sincerament no tenc un coneixement prou exhaustiu, però entenc que el pacte té una dimensió catalana (del principat) Ni UM ni ERC haurien pactat sense la simpatia de CIU (l’amic preferent de UM) i l’organ de direcció d’ERC. Jo crec que es tracta d’una primera passa per recomposar l’espai polític dels països catalans, tot i que encara no sé cap a quina direcció.

    Estic convençut que en Pere farà una molt bona feina si surt elegit. Entre d’altres coses és un expert en finançament i això en un moment en què s’ha de renegociar el finançament autonòmic és important.

    Jo també crec

  6. Possiblement un diputat “balear” a Madrid farà més que els “fantasmes” que hi ha ara. Però servirà per qualque cosa el que faci. Té cap marge de maniobra o capacitat de decisió? Què farà perdut dins l’aiguabarreig del grup mixt?

    Molt fotut deus veure el panorama, Joel, quan parles de cercar “el que ens uneix” amb el partit de na Maria Antònia Munar.

    I ara, la gran boutade: aquesta coalició la veig feta en clau mallorquina (ni menorquina ni pitiüsa) i no estatal. I la batalla és per l’hegemonia del nacionalisme a Mallorca. El 10 de març, sense diputat o no, s’obriran les caixes dels trons al país illenc del costat. L’assumpte del diputat el veig secundari.

    I la darrera: per què aquest atac insistent que fa en Pau (que no amaga els colors que representa) contra el seu company de coalició ERC? (i que consti que ERC ara mateix és força lluny de mi).

  7. Ep! Diumenge també va sortir una entrevista per ‘El Punt’ (no sé posar cursiva). Com que no té edició digital, miraré si us la puc escanejar.

Els comentaris estan tancats.