Aquesta ha estat una setmana intensa al Regne Unit. D’entrada no ha deixat de ploure i fer fred durant tota la setmana. Hem hagut de tornar a posar la calefecció i treure els jerseis. Mentre escric això està fent un diluvi a fora. Potser la notícia més rellevant ha estat el canvi de govern. En Tony Blair finalment se n’ha anat – i almanco jo no l’enyoraré – i en Gordon Brown – se’ns dubte un dels polítics més intel·ligents d’Europa – ja és primer ministre. Quan encara no havia nombrat el seu govern – per cert un bon govern- han aparegut tres cotxes bombes, dos a Londres que no han explotat i un a Glasgow que s’ha enprotrat contra la terminal de l’aeroport. Encara és prest per treure’n cap conclusió,  ara bé la manera com els cotxes bomba estaven dissenyats recorda bastant als que exploten dia sí dia també a Iraq. L’aparició de les tres bombes posen de relleu temes molt greus, entre els quals hi ha la situació a Iraq, cada dia més insostenible. per quant la retirada de les tropes britàniques?
Tanmateix la setmana es recordarà per l’Smoking Ban. A partir de demà diumenge a les 6 del matí no es podrà fumar ni a bars ni a restaurants, ni a cap lloc tancat. Com era d’esperar hi ha divisió d’opinions. Un atemptat a la llibertat individual? Una mesura necessària per preservar la salut ‘nacional’? Una qüestió de respecte cap els que no fumen? He de confesar que m’agrada la idea d’anar a un bar sense fum. Serà interessant veure-ho. Tanmateix no em puc estar de demanar-me com és que hi ha tanta fòbia cap al fum i tan poca per l’alchool. El gran problema del Regne unit és l’alcohol i no el tabac, ens ho mirem com ens ho mirem en termes de salut, d’ordre públic, de renou, de mortalitat.

Mentrestant avui vespre hem decidit quedar-nos a casa i mirar-nos BBC “The seven ages of rock”. Un programa en 7 capítols que repassa la història del rock. Realment molt bo. Ni punt de comparació al que ens posen a IB3…. i ja no podem esperar més per venir a Menorca de vacances.

Pau Obrador

Visits: 0

1 comentari a “”

  1. Ahir vam anar a fer un parell de cerveses amb uns amics i la veritat és que aixo de l’smoking ban m’ha agradat. Vam anar a un pub una mica alternatiu que es diu “The Telegraph” i estava net i clar com una patena. Impressionant. No he hagut de posar la camisa per rentar!

    Un efecte col·lateral de l’smoking ban és el que en podríem dir la “Mediterranització” dels carrers britànics. I és que posen terrasses per tot. Encara que plogui el carrer és ple de gent xerra, beu (i fuma).

    Tot un exemple d’enginyeria social.

Els comentaris estan tancats.