Literatura menorquina a Barcelona

En els propers dies a la capital se celebraran dos actes en què en principi sembla que es presentarà l’actual estat de salut de la literatura que es fa a Menorca. Encara que no hi podré ser (perquè en aquests horaris tenc feina) no volia deixar passar els fets i que algú a qui la cosa li interessa no se n’assebentés. Així és que divendres dia 27 a les 19 a la seu d’Òmnium es parlarà de narrativa menorquina en un acte que presentarà Joan López i en què hi intervindran Maite Salord, Joan Pons, Josep Maria Quintana i Esperança Camps. L’altre acte que us deia és pel dimarts dia 8 a les 20 a l’Ateneu Barcelonès, aquest sobre poesia. Ponç Pons farà una intervenció sobre l’estat de la qüestió de la poesia menorquina actual, i després recitaran, a més de l’alaiorenc, en Jamie Preto, Tomeu Truyol i Biel Pons.

Joel

Visits: 0

3 comentaris a “Literatura menorquina a Barcelona”

  1. Personalment, el que més m’interessa és el de narrativa però no hi podré anar. En canvi, el de poesia, si me salt una classe, hi podré assistir. El dubte rau si realment val la pena anar-hi. Cal saber que açò ho ha organitzat en S. Abrams i que, després del que va escriure Jordi Julià sobre Nura, aquest acte serveix més com a acte mediàtic que com a estudi crític. On classificar P. P. segons ell? Realisme reflexiu, experimentalisme reflexiu? Poetes de l’experiència…? (veieu poètica per a Laia Noguera escrita per J. J a Solstici d’estiu 9. Del mateix autor, per a un estudi actual sobre els poetes actuals arran polèmica Imparables, veieu La modernitat del món fungible editat per Angle )

    Essent sincer, al final crec que hi aniré, encara que no m’esper gaire cosa, de la mateixa manera que els poetes escollits no crec que representin un conjunt global de la poesia menorquina contemporànea.

    Ja en faré la crònica

  2. Estic molt content perquè aquests esdeveniments comencen a tenir ressò a mitjans que no són pròpiament menorquins (que és el que sol passar sempre) i avui apareix com a notícia destacada a Vilaweb. cat. Possiblement n’hi ha d’altres que en xerren, però no em podeu negar que que sigui Vilaweb qui en xerri li dóna més repercussió ja que és un d’aquells webs que demostra més sensibilitat per tot allò que no és estrictament barceloní i és referent de moltes persones pel que fa a informació de contingut cultural.

    Qui hi vagi que ens ho expliqui, i, si pot ser, de manera extensa.

    Salut

Els comentaris estan tancats.