Poesia menorquina a Barcelona.

XII

Com la clavellina de l’aire

que brosta penjada del ferram,

no em cal terra on créixer.

Sols vull un balcó esquerdat

d’on penjar l’arrel aèria

i esdevindre en un mur

l’eternitat d’una resistència.

Aquest poema pertany a una obra que ha passat molt desapercebuda: Tres poemaris (Empelts), de Jordi Florit Robusté, editat per l’IME fa ja tres anys. I és una llàstima, perquè ens trobam davant d’un dels millors llibres de poesia fets a l’illa en els darrers anys.

Aprofit per a convidar-vos a la (re)lectura d’aquesta obra i, als qui podeu, per convidar-vos a un recital poètic en què participarà Jordi Florit. Normalment, a Xalandria, els menorquins continentals us quedau amb les ganes de participar del que es fa a l’illa. Aquesta vegada és a l’inrevés. El proper 19 d’abril, dijous de la setmana que ve, a les 12.00 i a la facultat de lletres de la UB, els privilegiats que hi assisteixin (jo no hi seré, i açò ja m’emprenya prou) podran gaudir i conèixer versos de Carles Hac Mor, Ester Xargay, Jordi Nopca, Josep Pedrals, Laia Noguera, Maria Cabrera i Jordi Florit. Com podeu veure, el cartell és de dalt de tot.

No cal dir com m’agradaria que qualque xalandrier, o qui sigui, me pogués fer cinc cèntims de com ha anat la cosa (és a dir, que hi assisteixi). Ho he dit moltes vegades: tot el que escriu en Jordi és molt bo; en som un apologeta. I saber que recitarà a Barcelona m’omple de satisfacció i, alhora, de ràbia per no poder ésser-hi.

Ismael Pelegrí i Pons

Mifsudsalordià. No podem perdre mai!

Visits: 4

4 comentaris a “Poesia menorquina a Barcelona.”

  1. Ep!

    Hola per darrera vegada en aquesta entrada. Isma, volies una crònica i faré el que podré, que no és gaire perquè estava també per altres coses i amb una nirviada molt grossa, però bé. Per cert, jo no sabia que en Jordi Nopca era maonès i que per açò es va saber primer la notícia a Xalandria i després a la facultat de Filologia.

    Primer de tot, va recitar en Manuel Forcano, va ser curt però bo. El va seguir en Joan Durán, que va acabar fent un poema a dos amb na Laia Noguera. Va continuar en Josep pedrals en la seva línia. Me va dir que a principis d’estiu ha de treure un CD (sol recitar cantant moltes vegades). Després va recitar en Jordi Nopca, que va ser quan vaig entendre que era menorquí. No l’havia vist mai, però en general molt bé. Finalment, na Laia Noguera va recitar poemes d’en Pere Antoni Pons que no havia pogut venir. Després va recitar algú més algun poema amb el micròfon obert, i es va donar l’acte per concluit.

    Va estar la mar de bé, va haver-hi gent (que no vol dir molta) i només ens va fallar, des de l’organització el temps, perquè va durar un poc més d’una hora i nosaltres pensàvem que duraria més. Res més; salut, bon Sant Jordi i a veure si l’any qui ve ho podem repetir (ja us n’informaria).

  2. Ep!

    Hi haurà en Manel Forcano, en Josep Pedrals, en Joan Duran, en Jordi Nopca i na Laia Noguera (que també recitarà poemes d’en Pere Antoni Pons que no pot venir) i tal vegada qualcú més a darrera hora (micròfon obert). Ja us faré una crònica. Salut!

  3. Gàcies Cice per l’aclariment. En el moment en què vaig fer l’entrada, la informació que tenia em confirmava els noms que vaig escriure. N’hi havia més, però no eren segurs.
    Com que, pel que sembla, hi aniràs, m’agradaria que ens fessis la crònica corresponent.
    Salut, company!

  4. Hola xalandriers,

    M’ha fet gràcia veure açò perquè som un dels organitzadors (l’organitza SEPC filologia-matemàtiques UB). Volia dir que encara hi ha gent que no és segur que reciti com na Maria Cabrera i uns quants més, però crec que també n’hi ha que no hi són. Ja us diré la llista quan estigui confirmada (crec que serà demà). Ala idò, salut!

Els comentaris estan tancats.