No és possible un país de primera amb l’espoli fiscal que tenim.

Ho hem vist a Catalunya. Durant la campanya electoral ningú en parlava, però ara només sents a parlar de retallades. La generalitat ha anunciat que té la intenció de retallar el pressupost públic un 10% que és molt. L’estat es veu que li exigeix un 20% – una xifra impossible. Els metges, les infermeres i els professors es posen les mans el cap. El xou no ha fet més que començar.

Alguna cosa em diu que la història es repetirà arreu de l’estat espanyol, també a Menorca. Ara que estan en campanya ni el PP ni el PSOE parlen de retallades. L’hermetisme és total, les instruccions que venen de Madrid molt clares. Res d’estisores Al mal temps bona cara. Quan llegeixes els diaris de Menorca sembla que la crisi fiscal no existeix. Un dia parlen de que contractaran més metges per a l’hospital, un altre que cal desdoblar la carretera. Sembla que aquí hi ha diners per tot i per tothom. Ja veurem que passa dia 23 de maig. S’accepten apostes

La majoria dels menorquins volen uns serveis públics de qualitat i no estan disposats a perdre’ls. Jo sóc un d’ells. És molt probable que moltes de les persones que es diuen progressistes es deixaran seduir pels cants de sirena del PSOE que només parlen de millorar l’estat de benestar. A poc a poc s’està configurant el clàssic argument de la dreta que retalla drets socials versus l’esquerra que inverteix en les persones. L’esquema és polit però és totalment fals. I és que la bona gent del PSOE de Menorca s’oblida d’un petit detall, que el govern balear no té diners i que governi qui governi l’estat – que ells mateixos presideixen – exigirà fortes, fortíssimes retallades.

La solució que proposa UpyD és abolir Menorca com a subjecte polític i regalar tots els nostres diners a Madrid perquè eixuguin el seu dèficit a costa nostra. La solució que proposa el PP o el PSOE encara no la sabem. Els seus líders locals no fan més que prometre mentre que els seus líders nacionals fan ús de les estisores (nacionals de la seva nació és clar) Alguns diran amb raó que hem malgastat els diners. Jo sóc dels que crec que els diners per fer un país de qualitat els tenim. El problema és que se’ls queda l’estat espanyol. El dèficit públic de les Illes balears és elevat superior al 10%.

Conclusió: no és possible un país de primera amb l’espoli fiscal que tenim. Això no havia estat mai tan cert com ara que s’ha assecat l’aixeta del crèdit

Pau Obrador

Visits: 0